praedé geeft jou ideeën

Tip tegen pluizig en statisch haar

Nu het buiten nat en koud is, we binnen de verwarming massaal aanzetten en we warmer douchen, is de kans groot dat je haar een stuk pluiziger en statischer is dan normaal. 

haartip droog haar

Wellicht heb je gemerkt dat ook jouw haren daar iets minder blij mee zijn.

Statisch haar ontstaat door positief geladen deeltjes die zich ophopen aan het haaroppervlak. Hoe droger je haar en hoe droger de lucht, des te meer en des te sneller de deeltjes zich ophopen.

In de winter is de lucht erg droog in vergelijking met andere seizoenen. En omdat je binnen de verwarming aanzet is de lucht in huis ook droger. Bovendien is je haar, net als je huid in de winter, ook droger. De positief geladen deeltjes beginnen zich op een bepaald moment af te stoten wat gepaard gaat met omhoog staand haar en luid geknetter.

Wat te doen?
Het belangrijkste is om je haar goed te hydrateren zodat weersomstandigheden er weinig tot geen grip op hebben. Je zou naast je shampoo en conditioner een haarserum kunnen proberen. Neem een beetje serum in je handen, wrijf ze samen en verdeel ze lichtjes over je lokken. Het sprayen van haarlak biedt soms ook uitkomst. Om haarlak beter en fijner te verdelen kun je wat lak op je borstel sprayen en je haren hier zo snel mogelijk (voordat het opdroogt) mee borstelen.

Bekijk blog overzicht