praedé geeft jou ideeën

Nieuwe eigenaar Praede kappers

Na 17,5 jaar heeft eigenaar Cay Kleeven besloten zowel Praedé kappers als Praedé plus van de hand te doen.

De afgelopen jaren is de kappersbranche hard veranderd. Niet alleen het kappersvak maar met name ook de schaalvergroting van de kapperszaken. Met 12 werknemers is Praedé kappers van gemiddelde grootte terwijl de toekomst vraagt om grotere ondernemingen met eventueel meerdere filialen of juist om kleine specifieke kapsalons. Cay: “Ik ben ervan overtuigd dat een onderneming zoals Praedé kappers voldoende schaalgrootte moet hebben om een vitale organisatie te blijven. Echter de laatste jaren ben ik erachter gekomen dat deze ontwikkeling niet past bij mij. Ik houd van kleinschalig, persoonlijk en mijn passie ligt bij het barberen.” 

 

Met bovenstaande in het achterhoofd werd er snel een geïnteresseerde koper gevonden. Maurice Vervoort directeur van Les Artistes kappers, met reeds filialen in Kessel en Roermond, is de nieuwe eigenaar. Hij zet zowel Praedé kappers als Praedé plus voort op het Lambertusplein in het centrum van Horst. Maurice: “De kans om dergelijke bloeiende kapperszaak over te nemen kon ik niet laten lopen. Praedé kappers is een mooie aanvulling op ons bestaande werkgebied en we kunnen met alle huidige 12 werknemers per direct gewoon lekker door kappen. Voor de klanten verandert er dus bijna niets.”

 

Cay: “Afsluitend wil ik alle klanten en natuurlijk ook de medewerkers bedanken voor het vertrouwen en de plezierige tijd. Ik ben trots dat we een mooie zaak in goede handen achterlaten.”

 

Verdwijnen uit het kappersvak doet Cay Kleeven trouwens niet. In de toekomst wil hij trainingen verzorgen en zijn eigen passie verwezenlijken: een éénmans-barberzaak, kleinschalig, alleen op afspraak en alleen… voor mannen. 

 

praede

Bekijk blog overzicht